Menu

Menu

NyhederKalenderBillum FriskoleBillum InfoDeleForeningerOvernatningUdviklingsplanErhvervFlyt til BillumKontaktBillums ældste bygningHjertesti igennem Billums skønne natur
Foto:

Billums Uddviklingsplan

Læs om byens spændene fremtidige projekter

 

KLIK HER
– for at læse hele Billums Udviklingsplan for 2023-2027

 

Vision

På toppen af Ho Bugt, omgivet af kornmarker, eng og vadehavsnatur, ligger Billum – vores lille landsby med det store fællesskab.

Vores rige foreningsliv danner rammen for fællesskabets samvær, aktivititer og drømme. Vi mødes til fredagsbar i forsamlingshuset, floorball i hallen, arbejdsdag i friskolen og borgermøde på kroen.

Billum er et sted hvor vi løfter i flok og hvor borgerne ikke er kede af, at smøge ærmerne op, for at få fælles mål til at lykkes. Her er initiativ, nærvær og mangfoldighed – og sjældent langt fra tanke til handling.

Her skaber vi i flok, her trives vi i flok og her skriver vi på en ny historie om, hvad Vandkantsdanmark kan. Ung som gammel er vi forankret i byens fællesskab og sammen værner vi om vores foreninger, forsamlingshus, fællesarealer, friskole, fribørnehave og -vuggestue – og skaber udvikling og sammenhæng på tværs.

Vi bor med højt til himlen – tæt på tidevand, trækfugle og med oldtidsfund i vores muld. Her smelter fortid, nutid og fremtid sammen. Det ønsker vi at passe godt på.

Vi går forrest i den grønne omstilling. Deleøkonomi, ladestationer, bæredygtige seniorbofællesskaber, energiforbedringer, skovrejsning og udeområder der inspirerer til bevægelse, leg og læring er projekter vi arbejder på.

Vi tror på en fremtid, hvor vi deles. Hvor foreningsliv, kultur og fællesskab danner rammen om det gode liv og at disse værdier kan være med til, at mindske ensomhed, stress og overforbrug i en omskiftelig og ofte fortravlet verden.

 

 

Udviklingsplanen består af 19 projekter fordelt over 4 indsatsområder:

 

Bæredygtige fællesskaber

 

Bæredygtig byudvikling

 

Naturlig byforskønnelse

 

Levende kulturhistorie

 

 

 

Styregruppen for udviklingsplanen er:

 

Nelli Arnth. Tlf. 2924 3302. Mail: nelli_arnth@hotmail.com

Lone Hansen. Tlf. 2624 8566. Mail: lonemartinbillum@gmail.com

Kasper Fjordgård Skjærlund. Tlf. 6168 5332. Mail: stavekontrol@hotmail.com

Anette Dalkjær. Tlf. 2034 3712. Mail: annettedalkjaer@gmail.com

Walther Bech Sørensen. Tlf. 2425 0925. Mail: walther@walthers.dk

Chris Huke. Tlf. 4272 9917. Mail: chris_huke@hotmail.com